Αιθέρια Έλαια και Ευεξία

30 March, 2020

Αιθέρια Έλαια και Ευεξία

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από ευεργετικά αποτελέσματα, όπως βελτίωση της διάθεσης και απολυμαντική δράση. Πολλά αιθέρια έλαια είναι αντιβακτηριδιακά, αντισηπτικά και δρουν ενάντια σε ιούς, καθώς αποτελούν το αποτέλεσμα της άμυνας που παράγουν τα φυτά ενάντια στα μικρόβια σε όλη την διάρκεια της εξελικτικής τους ιστορίας.

Το Λεμόνι έχει την ικανότητα να ανυψώνει το ηθικό και να κινητοποιεί ενώ η λεβάντα μπορεί να προάγει την ηρεμία και την χαλάρωση. Το κύριο συστατικό της Λεβάντας, η λιναλόλη, είναι μια οργανική ένωση που έχει αποδεδειγμένα ισχυρά καταπραϋντικά αποτελέσματα. Η δροσιστική και απολυμαντική δράση που έχει ο Ευκάλυπτος σαν έλαιο είναι μεγάλη και σταθερή σε διάρκεια, έχοντας ως κύριο συστατικό την ευκαλυπτόλη, μια ουσία με αποτελεσματικές αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αναμενόμενα όλα αυτά για ένα φυτό σαν τον Ευκάλυπτο, καθώς δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται ευρέως σε κάθε φάσμα της ιατρικής, σε μια σειρά εφαρμογών όπως είναι η καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης. Η εισπνοή αιθέριων ελαίων μέσω διάχυσης είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, καθώς βελτιώνει το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να λάβει κανείς διακριτικά τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού.

Καθώς η διάχυση μέσω νεφελοποιητών με χρήση ψυχρού αέρα (cold-air diffusion) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τι πιο κατάλληλο από έναν διαχύτη Aromax σε συνδυασμό με το καταπραϋντικό αιθέριο έλαιο Serene; Το Serene παράγεται στην Αυστραλία, αποτελείται από Λεβάντα και Ευκάλυπτο και μπορεί να δημιουργήσει το γαλήνιο καταφύγιο που αναζητάτε στο σπίτι με ηρεμιστικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σε άλλα μείγματα που διαθέτει η Air Aroma και περιέχουν Ευκάλυπτο περιλαμβάνονται τα Breathe Easy (Ευκάλυπτος, Βελόνες από Έλατο, Κέδρος) και Fresh Eucalyptus (Ευκάλυπτος, Μέντα). Το αιθέριο έλαιο Breathe Easy έχει τις ιδιότητες ενός ψηλού κωνοφόρου αειθαλούς δέντρου, δημιουργώντας ένα διακριτικά δροσερό και αναζωογονητικό μείγμα αιθέριων ελαίων αντιβακτηριδιακών και αντιικών, με μια ζεστή βάση Κέδρου, για αντισηπτικές ιδιότητες. Το Mint Motion (Ευκάλυπτος, Κέδρος, Λεμόνι, Βελόνες από Έλατο, Δυόσμος) είναι ένα διεγερτικό μείγμα αιθέριου ελαίου Μέντας με διακριτικούς τόνους ξύλου, καθώς ο Δυόσμος μαζί με τις αντισηπτικές ιδιότητες που διαθέτουν οι Βελόνες από Έλατο συνδυάζονται με ζωηρές και χαρούμενες νότες από Λεμόνι και Ευκάλυπτο. 

Η πατενταρισμένη τεχνολογία διάχυσης ψυχρού αέρα (cold-air diffusion) διασφαλίζει την διατήρηση όλων των ιδιοτήτων και των συστατικών αυτών των πολύτιμων αιθέριων ελαίων καθώς το άρωμα, σε μορφή υγρού, μετατρέπεται σε μικρο-ομίχλη λεπτών άνυδρων σωματιδίων. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε στην επιμέλεια μιας ιδανικής ατμόσφαιρας, είτε χρειάζεστε έναν χώρο για συγκέντρωση όσο εργάζεστε από το σπίτι, είτε για την δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος σε περιόδους στρες ή για να καθαρίσετε τον εσωτερικό αέρα με αντιβακτηριδιακά μείγματα αιθέριων ελαίων.